Jag nämnde i tidigare inlägg att det är kvinnorna som blir mest utsatta för näthatet. Efter att ha tittat på klippet från Uppdrag Granskning som SVT delat blir jag väldigt upprörd men samtidigt lite rädd. Jag tänker på hur min reaktion hade varit om det var jag som fick breven hem till mig. Känslan av att inte känna sig trygg hemma, i skolan eller på gymmet, de ställen jag spenderar mest tid på, skrämmer mig rejällt. Alla människor har rätt att känna sig trygga med sina åsikter enligt yttrandefrihetslagen. Min andra känsla som sprider sig i kroppen är ilska. Hur kan man skriva och uttrycka sig på de viset utan någon egentligen anledning.  Hur skulle dem känna sig om det skickades liknande brev till dem, förmodlingen illa till mods som en normal människa. 

Jag tror att kvinnor blir mycket mer utsatta än vad männen blir. Iallafall pratas det mer om hur kvinnor blir behandlade i medier av män. Nästan oavsett vad kvinnor tycker, tänker, skriver och så vidare finns det alltid någon som tycker att det är fel, vilket leder till kränkande kommentarer. Sedan tycker jag att den inställning till kvinnor som fanns på medeltiden om att de enbart ska ta hand om hushållet och inte ha någon rätt att rösta, lever kvar i vårat samhälle idag. Det är många människor som fortfarande tycker det är rätt och därav dessa kommetarer. Något som slår mig är hur fega dessa människor som sitter bakom en datorskärm och skriver massa hotfulla saker för att sedan låtsas som ingenting. Att de inte vågar säga sådana saker i verkligheten till dessa männsikor som de "har något emot". 

Näthatet mot kvinnor leder till ett demokratiproblem. Många kvinnor vågar inte stå för sin åsikt i val och andra demokratiska delar. När de väl står för vad de tycker får de vidriga mail där avsändaren ska steka deras bröst i smör och stycka dem. Vem, alltså vilken människa skulle vilja stå för sin åsikt och sedan få tillbaka sådana hot och kränkningar? Jag tror inte någon skulle vilja göra det, åtminstone inte jag. Det gör att vårat sanhälle styrs av männen och de som inte vågar göra annat än att hålla med. Fast det finns faktiskt kvinnor som vågar stå upp för sin åsikt och bortser från dessa hatiska bred och mail. 

Jag tror på ett jämställt samhälle där män, kvinnor, barn och gamla är värda precis lika mycket och får utlopp för det.