Varje gång en människa söker kontakt så kommunicerar man, utan denna kommunikation vore vi inte dem sociala varelserna som vi är idag. Människor kommunicerar hela tiden, nästan oavsett vad man gör. När vi kommunicerar samspelar vi, de finns en sändare som förmedlar sitt budskap till en mottagare. Så allt från sms till en nyhetssändning kommunicerar vi eftersom de finns en sändare, budskap samt en mottagare. Försök tänka ut någon gång då du inte kommunicerar? Jag tror faktiskt inte det går en dag utan att man inte kommunicerar någonting med någon. 
 
Människor är väldigt snabba på att dömma andra människor och lägga dem i ett fack, även kallat att man delar in folk i olika stereotyper. Ett väldigt bra exempel på använding av stereotyper är serien Solsidan. Där Mickan ska vara en typisk solsidan fru och hela tiden gå på spa och se så bra ut som möjligt. Medan Ove är den jobbiga grannen och är överdriven i sitt sätt att vara jobbig och lite nördig. Användingen av steriotyper gör de olika programmen roligare att titta på och man känner igen typexemplet på de olika karaktärerna som är överdrivna. Det säljer mer tittarsiffror och folk skämtar och skrattar åt hur de känner igen sina egna tankar om de olika karaktärerna. Att använda sig av steriotyper tycker jag är bra, programmen blir som sagt roligare och man känner igen sig själv vilket gör att de blir roligare. 
 
Självklart finns det nackdelar med att använda sig av steriotyper i olika mediasammanhang. Det kan leda till att vi i vardagen delar in människorna i olika fack för tidigt innan vi egentligen vet hur människan är. Första mötet med en människa är jätteviktigt och direkt sätter man in personen i sitt fack av bekvämlighet, för att ha koll på den. Nästan gång man ses kan man ha helt fel inställning av personen och tro att den är på ett viss sätt men egentligen behöver det inte alls vara så. Så i allmänhet borde vi vara försiktiga innan vi lägger vårt nya möte i ett fack utan att egentligen vara helt säker på hur personen är.